Češnjak - Kralj kuhinje

Jeste li znali da se češnjak koristi u kulinarstvu već tisućama godina, a njegova ljekovita svojstva poznata su širom svijeta?
Zašto volimo češnjak?
1. Nevjerojatan okus: Češnjak dodaje bogatstvo i dubinu okusima jela. Bilo da ga koristite svježeg, pečenog ili u prahu, uvijek će obogatiti vaša jela.
2. Zdravstvene prednosti: Češnjak je poznat po svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Također se vjeruje da pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti i snižavanju kolesterola.
3. Svestranost: Od tjestenine i umaka do mesa i povrća, češnjak je svestran dodatak koji se može koristiti u gotovo svakom jelu.
Kako koristiti češnjak?
Svježi češnjak: Sitno nasjeckajte i dodajte u salate ili umake.
Pečeni češnjak: Pecite cijele glavice češnjaka u pećnici i koristite kao namaz.
Češnjak u prahu: Odličan za brzo začinjavanje jela.
Ne zaboravite da je češnjak ne samo ukusan, već i čuvar vašeg zdravlja. Uživajte u njegovim blagodatima i neka vaša kuhinja zamiriše na pravu deliciju!