Đumbir - čudesan začin i ljekovita biljka

Đumbir je gomoljasta biljka jedinstveno ljutkastog okusa porijeklom iz jugoistočne Azije. Prepun je vitamina i minerala, bogat je vitaminom C, magnezijem i kalijem što dugoročno pomaže kod jačanja cjelokupnog zdravlja. Sadrži gingerol koji ima snažna ljekovita svojstva,kao i supstance koje pomažu u prevenciji raka te jača imunitet. Taj neobičan, kvrgav korijen osim kao preventiva odavno se koristi i u kuhinji za slana i slatka jela koja u kombinaciji s njime poprimaju ljutkastu i osvježavajuću aromu. Možete ga koristiti u varivima, umacima ili jelima u woku. Posebnu notu dati će plodovima mora a u jelima sa svinjetinom ili patkom će smanjiti masnoću.Pečenim jabukama sa medom dati će drugu dimenziju a umješate li ga u omiljenu kombinaciju smoothia imati ćete više energije i snage.
Česti je sastojak napitaka a mi vam dijelimo jedan fantastičan recept za
SOK OD ĐUMBIRA I LIMUNA
U blenderu pomiješaj đumbir s 1/2 šalice vode dok smjesa ne postane glatka.
Procijedi smjesu da se dobije čisti sok.
U 2 žlice soka od đumbira dodati sok od 1/2 limuna i 1/4 šalice meda, te mineralne vode po želji.
Dodajte još i leda, plošku limuna i uživajte u ovom vitaminskom osvježenju svaki dan!