Guacamole od Ettinger avokada- uživajte u tradicionalnom meksičkom namazu
Ettinger avokado ima jestivu pulpu glatke teksture i veliko, nejestivo središnje sjeme.
To je plod srednje do velike veličine sa sjajnom, glatkom kožom, koja ponekad može imati blagu udubinu. Meso, kada je dovoljno mekano za jelo, blijedo je zeleno-žuto, ali može postati pretežno žuto s većom zrelošću.
Najbolje ih je konzumirati sirove kako bi se izbjegla gorčina od tanina kada se kuhaju na visokoj temperaturi. Također, mogu se narezati i poslužiti sa jabukama, orašastim plodovima i sirom ili jednostavno začiniti limunovim sokom, solju i paprom. Najpopularniji način konzumiranja avokada, uključujući sortu Ettinger, je guacamole. Ettinger avokado također možete koristiti u smoothiju, namazati kao maslac od avokada na tostili dodati u tacose, juhe, variva…Poboljšavaju okus salate, sendviča i umaka.
Svakako isprobajte i recept za domaći guacamole koji se radi vrlo jednostavno.
Potrebni sastojci su:
– 2 zrela avokada
– malo soli
– 1 žlica svježeg soka od limete ili limuna
– prstohvat ljute papričice
– sjeckani češnjak
– 1/2 zrele rajčice nasjeckane na male kockice
Priprema:
Avokado usitnite vilicom, dodajte ostale sastojke i začinite po želji.
Poslužite ga namazanog na čips tortilju i uživajte. U slast!